mandag, oktober 29, 2007

PaestumEr den største udgravning af de bedst bevarede græske templer i hele verden, inkl Grækenland. Hamrende idyllisk. Som sædvanligt var det er ikke de smukke og enorme tre templer, der fascinerede mig mest, men de små ting:
Hjulsporene i gaderne, som i Pompeji.
Det at de i 1950’erne udgravede en stribe krukker i en grav, nogle af dem tillukkede med voks. Da de kradsede voksen af, kunne de stadig svagt dufte honningen i bunden af krukken, og den var stadig blød. Krukkerne blev lukket for 2.200 år siden.
De fine tegninger på museet fra gravenes indersider, af en udspringer, af løsslupne symposier, af gladiatorer, bl.a. en gladiatorkamp mellem en kvinde og en sort mand.
De to amerikanere jeg gik forbi, der stod foran en statue iklædt et brystværn med svastikaer på, den ene sagde til den anden: “Oh! I didn’t know that nazism was THAT old?“
Den lille ukommenterede votiv-gave, forestillende den kæreste flyvende, lille pik - læg mærke til at den endda har en lille pik selv, så man ikke tager fejl af at det altså er en han-pik og ikke en hun-pik! Den kunne jeg ikke stå for…

Etiketter:

2 Comments:

Anonymous Troels said...

Ja. Paestum er et super interessant sted. Var der i 2005 og tog 30 fotos eller så. Et af dem hænger stadig på væggen. Deres underjordiske mikro-templer var desværre lukket, da jeg var der.

10:07 AM  
Blogger Thomas Oldrup said...

Underjordiske mikrotempler?!

10:27 AM  

Send en kommentar

<< Home