mandag, august 03, 2009

Kærlighedens forskydninger, forandringer og forvandlinger

Jeg har fået en skøn kandidatgave af min kæreste. Det er et trebindsværk af Ove Brusendorff. Se dets ryg. Det ser ret diskret ud. Kun forfatterens navn og bind I, II og III. Pudsigt at de ikke har valgt at sætte bogens titel på ryggen? Det ville være praktisk.
Bøgerne hedder "Erotikens historie". De er propfulde af skægge illustrationer, helt tilbage fra antikken. Bøgerne er mærkværdigvis heller ikke forsynet med årstal, men på nettet kan jeg læse mig til at de er fra anden halvdel af 30'erne. Samme sted kan jeg læse mig til at ingen ringere end Poul Henningsen er medforfatter, hvilket heller ikke oplyses.

Til gengæld har en dr. phil. Christian Rimestad skrevet forordene, og sidst jeg læste bøgerne faldt jeg over den første sætning i bogens forord, som blev hængende: "Hensigten med dette værk er at give danske læsere et indblik i kærlighedens forskydninger, forandringer og forvandlinger gennem tiderne."
Jeg vil vædde med at mange ikke tænker over at begreber som kærlighed, erotik og sex også har en historie, en udvikling fuld af forskydninger, forandringer og forvandlinger. Det er lærerigt at tænke over, synes jeg. Man kan jo passende starte med at tænke over hvoprfor der ikke står nogen titel på bøgernes ryg...