torsdag, juni 07, 2007

Anmeldelse: 22 tricks

Min bog, ”22 tricks - om at skrive godt”, er anmeldt i bladet Bibliotekspressen i dag. Det er rart. Anmeldelsen er skrevet af Lars Lunde Ljungberg, som kritiserer bogens dobbelte sigte (den sigter både mod stileskrivning i skolen og til unge med en forfatter i maven). Han har en pointe, at bogen skræver mellem disse to målgrupper, men jeg synes nu vi har løst det ganske godt.

Anmelderen har da også en masse pænt at sige:

”Thomas Oldrups ønske om at afdramatisere skrivning er gældende for både skoleelever og potentielle forfattere. Det handler om at forstå skriveprocessen, og det handler om at skrive, også når man ikke skal.

22 tricks er – ud over øvelserne – fyldt med citater om skrivningens forhindringer. Citaterne skal sætte refleksionerne i gang, mens man læser videre til næste øvelse, og virker fint efter hensigten.

Thomas Oldrup kan noget, og bogen indeholder fine øvelser til dem, der ønsker at skrive, og bliver på den måde måske det skriveredskab, den sigter mod at være.”


Det fine blad kan læses i sin helhed her, anmeldelsen af ”22 tricks” er på side 30. Jeg håber bogen havner på rigtig mange biblioteker. Venter stadig på lektørudtalelsen.