fredag, juni 01, 2007

Slipset


En lektor (farmaceut), Birger Brodin, har dette pudsige indlæg i WeekendAvisen idag:

"Nu må det være nok! På min daglige cykeltur til arbejde igennem et af Københavns brokvarterer ser jeg dagligt bander af unge brovtende mænd iført den rituelle beklædningsgenstand, slipset .
Jeg må indrømme, at jeg simpelthen ikke kan forstå, at sådan noget kan foregå i et frit, humant og vestligt orienteret samfund. Slipset er jo, som vi alle ved, symbol på underkastelse, et tilsyneladende uskyldigt stykke tøj, åh ja, men det er jo symbolværdien, der tæller.
Slipset, hvis stamfader halstørklædet først blev set på de kinesiske terracottasoldater, kejserens lydige undersåtter, og hvis nuværende form mere eller mindre kan tilskrives en bande kroatiske lejemordere, der dannede mode engang i 1700-tallet.
Slipset, der uden megen fantasi kan lignes med en lænke om halsen, en hundesnor, et symbol på alt, hvad vi forstår ved ufrihed, underkastelse og knægtelse af individualiteten.
Forbyd det.
Men hvad med dem, der bare går med det, fordi det er en tradition, vil nogen vel indvende? Sludder, siger jeg. De formastelige slipsebærere må tage historisk ansvar for deres handlinger, de er jo såvel rollemodeller som mulige mønsterbrydere."

4 Comments:

Blogger jens jacob toftegaard said...

nå! men slipset skal vel ikke signalere blandede ægteskaber er forbudt vel? tåbelig sammenligning

11:06 AM  
Anonymous Sternberg said...

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_necktie

Ikke blot halstørklædet, men også slipset, som vi kender det, synes umiskendeligt forbundet med krigssituationer. Det er godt nok noget uhyggeligt noget.

Gad vide hvilken historisk signalværdi alt det tøj, som vi hver især bærer, egentlig har?

Det er godt nok forvirrende, det her, for den almindelige forbruger.

En dansk tøj-kanon kunne måske være en ide?

11:29 PM  
Blogger Thomas Oldrup said...

Hurtigt udkast til hurtig tøjkanon: Kyskhedsbælte. Bjørneskindshue. BH. Batik. Lilla ble. Roskilde Festival T-shirt. Fjällräv. Klaphat. Solbriller (i panden).

11:50 PM  
Anonymous Sternberg said...

Godt, at du tilføjer, at solbrillerne skal være i panden. At dække øjnene med dem kan på flere planer sende et skidt signal.

"BH. Batik. Lilla ble. Roskilde Festival T-shirt. Fjällräv. Klaphat" går lige igennem censuren hos denne dommer.

Kyskhedsbælte og bjørneskindshue ville hver især være kontroversielle valg, som udvalget måtte forberede sig på stor diskussion omkring.

5:03 PM  

Send en kommentar

<< Home