torsdag, maj 17, 2007

Poulsen klar til at skrive fodboldhistorie

(EB idag). Jeg synes Christian Poulsen skulle nøjes med at spille fodbold og lade nogle andre om at skrive de der historiebøger.

Etiketter:

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

"Journalism" is "the first draft of history" :-)

11:09 AM  
Anonymous Anonym said...

Går det egentlig ikke imod din ærgelse over at en masse opgravede 'skatte' blev smidt ud, fordi der ikke var råd til at konservere og analysere dem. Af professionelle folk, vel at mærke. Der mente du, at amatører på banen var ok. Men én der vist har spillet mere fodbold end du har, han skal bare lukke? Jeg er forvirret...

10:55 PM  
Blogger frederik said...

Hydr hydr ja mand, det er bare totalt dobbeltmoralsk det der, eller i hvert fald en endda meget vandet vittighed.

Men meget apropos amatørarkæologerne og den den historiske skraldeplads, så snakkede jeg lige for nyligt med en ung arkæolog om sagen. Og tillad mig lige at bruge noget plads her, jeg undskylder på forhånd.

Og begrundelsen var som følger. 1) Det var ikke nogen særlig brugbar udgravning, da alle genstandende var kontekstløse, forstået på den måde, at de bare lå hulter til bulter smidt af snart sagt hvem som helst på et hvilket som helst tidpunkt, hvilket gjorde at det eneste man kunne få ud af udgravningen var genstandene selv, men ingen viden om det samfund/de mennesker, der havde produceret/efterladt ganstandende(og indtrykket er at arkæologer ikke har noget særligt romantisk forhold til historiske genstande, da de bogstaveligt talt vader i dem til dagligt). 2) grunden til at de blev destrueret, og ikke bare lagt et andet sted, skyldtes behovet for ikke at forurene fremtidge findesteder. Tanken er, at hvis man bare lagde det hele et eller andet sted og overlod det til amatørerne, så ville der være en overhængende fare for at fremtidige arkæologer om 200 år ville stå med en toyota corolla, en ipod og en paryk fra 1700tallet på samme findested, og det ville fucke totalt med deres forståelse af 2006.

Det skal dog siges, at det også i arkæologkredse var en kontroversiel udgravning. Hvad den unge arkæolog dog ikke havde tænkt på var, at fundet blev gjort på den grund, hvor den gode Hr Møller var i fuld sving med at udvide domicilet, at den gode Hr. Møller ikke normalt kan lide at vente på andre og muligvis slet ikke kan lide at finansiere denne udgravning og medfølgende venten, hvilket reglerne ellers kræver (Bygherre betaler indtil arkæologerne er tilfreds, dog kun op til en hvis procentsats af anlægsudgifterne, hvilket i dette tilfælde var et betragteligt beløb). Hertil svarede den unge arkæolog, at den gode Hr. Møller er vældig glad for arkæologi, og at det f.eks er hans fond der finansiere hovedparten af dansk arkæologisk arbejde. Hvortil jeg kvikt replicerede, at man så godt kunne forestille sig, at han nemmere end andre kunne overbevise nogle arkæologer om, at netop dennne udgravning nok ikke var så skide vigtig. Men jeg har måske bare været for meget på Balkan.

Ja det var vist det, undskyld at jeg som sædvanligt fyldte så meget.

12:44 PM  
Blogger Vengaboy said...

Tja, det er jo nu faktisk lykkedes ham at skabe fodboldhistorie. Og det skorter ikke på folk der villigt grifler løs om det. Og så skulle Christian Poulsen måske prøve at læse lidt i stedet for at skrive. her er en flok behjælpelige forslag til hvad han fx kunne have godt af at læse. Jeg kan især godt lide forslaget om Dostojevskis "Idioten" og "forbrydelse og straf"

11:09 AM  

Send en kommentar

<< Home