søndag, juli 06, 2008

Leonard Cohen på Rosenborg

Der var magiske øjeblikke under aftenens koncert med den gamle mester, Leonard Cohen, på Rosenborgs Ekcerserplads. Det var ømt at opleve ham live. Nålestribet, afdæmpet, venligt smilende, flirtende, ydmyg, respektfuld. Og med et fantastisk ni mand stort band, bl.a. Sharon Robinson (som vi skylder tak for at have fået ham igang igen med "Ten New Songs"). Jeg ville gerne sige noget mere originalt end sådan noget med at der var "magi i luften" og at jeg sgu var lige ved at tude da den gamle mand formeligt brølede - ja, han kan faktisk stadig synge nogenlunde - "Halleluja", eller da 11.000 mennesket andægtigt holdt deres kæft til "Suzanne".
En perfekt scene. En perfekt sommernat. En perfekt koncert at ledsages til af en smuk blond kvinde i en stram sort kjole.
Setlisten var vidunderlig. Taget i betragtning at manden har et bagkatalog så stort at han kunne spille en hel uge i træk uden at spille den samme sang to gange, synes jeg han havde lavet et alle tiders udvalg. Der var kun to eller tre sange, som undrede mig at han havde valgt. Men alle mine favoritter var der, se setlisten undernenden, især var "If it be your will", "My secret life" og "Take this waltz" suveræne, samt flere af de funky firserhits.
Kun savnede jeg min personlige favorit, "The guests".
Jeg blev sgu helt rørt igen, da manden tog hatten i hånden, holdt den foran hjertet og bukkede ærbødigt til slut. Jeg ved jo godt at jeg ikke kommer til at se ham igen. Og han har betydet meget. Som han venligt sagde henimod slutningen: "Mange tak. Ikke kun for i aften. Men også fordi I har holdt mine sange i live i alle disse år." Sangene vil leve videre selv efter at han ikke er her mere. Og her vil jeg lige tilføje at det i øvrigt ikke lignede en 74-årig mand, der er ved at stille hjemmeskoene.
(Det var publikum desværre efter koncerten, da arrangørerne havde valgt at presse 11.000 gæster ud af en havelåge på størrelse med en dobbeltdør.)

SETLISTE

1. Dance Me to the End of Love

2. The Future

3. Ain’t No Cure for Love

4. Bird on a Wire

5. Everybody Knows

6. In My Secret Life

7. Who By Fire

8. Hey, That's No Way to Say Goodbye

9. Anthem

Pause

10. Tower of Song

11. Suzanne

12. The Gypsy’s Wife

13. Boogie Street

14. Hallelujah

15. Democracy

16. I’m Your Man

17. Take This Waltz

Ekstranumre:

18. So Long, Marianne

19. If It Be Your Will

20. First We Take Manhattan

Ekstra-ekstranumre:

21. Sisters of Mercy

22. Closing Time

23. I Tried to Leave You

1 Comments:

Anonymous Martin said...

man skulle have vaeret en smuk blond kvinde i en stram sort kjole...

7:52 PM  

Send en kommentar

<< Home