fredag, juli 04, 2008

Ikke et ord om karikaturer

Uddrag af lederen til dette nummer:

Manden på forsiden af dette nummer af Alt om Historie har fyldt meget i den danske debat de sidste år, så meget at han endda har fået en krise opkaldt efter sig. Men selvom han - eller rettere: et dusin karikaturtegninger - har været på alles læber, har Muhammed som person ikke været genstand for den store interesse.
For at fremstille Muhammed så sobert som muligt har vi fået en virkelig kapacitet på området til at skrive portrættet, nemlig svenskeren Søren Wibeck, en kendt radiojournalist og forfatter, som har skrevet flere bøger om religionshistorie.
Det er Alt om Histories ydmyge intention denne gang at kaste lidt lys på en af verdenshistoriens allervæsentligste aktører, som grundlægger af en religion, jo, men også som hærfører og som historisk person. Den danske debat har været præget af myter og manglende viden, af politiske intentioner, af manglende forståelse og fordomme og nogle gange endda af had. Det er denne mørke sky af uvidenhed, som vi i dette nummer forsøger at kaste nogle sommersolstråler på.