mandag, februar 12, 2007

Der er dejligt på Le Touessrok, Mauritius!

”Først skabte Gud Mauritius, derefter skabte han himlen som en kopi af det!” Det skal Mark Twain have sagt, men han har sgu’ sagt så meget! Hvor Mauritius’ kokainhvide sandstrande mod øst ender i det Indiske Ocean, kunne det godt ligne en kopi af himlen! Og netop her ligger luksusresortet Le Touessrok!

Det bliver ganske enkelt ikke meget bedre end Le Toeussrok! Det syv-stjernede resort, der er med i den eksklusive hotelkæde One&Only, har fået flere fornemme hædersbevisninger fra førende rejsemagasiner, både som et af de bedste hoteller i verden, og som tilsvarende golfsted!

Men det er i underkanten blot at kaldte Le Toeussrok for et hotel! Der er tale om chic landsby i Middelhavsstil – come on, Camilla, tag nu med, drop nu det der proforma forbehold, hvad nu hvis jeg sender dig blomster, hvaffor nogen er dine yndlings? – hvor en cool og moderne elegance møder den farverige Mauritiske kultur!

Receptionen ligger på fastlandet, men de 200 værelser og de 41 suiter ligger på en privat ø, og som man kommer til via en træbro al la Venedig! Den kunstigt anlagte ø består af en lille hamlet med hvidpudsede vægge, stråtækte tage, svajende palmetræer og pittoreske gangbroer, hakket ud af de rå, vulkanske klipper! Det er den meget kendte arkitekt Maurice Giraud, der har udført dette tempel af eksklusivitet og elegance!

Alle gæster har en personlig butlerservice 24 timer i døgnet! Butlerne på Le Toeussrok er kendte for at gøre lidt ekstra for deres gæster! De kan både hjælpe med at pakke ud og pakke ned, de kan servere maden hvor end De ønsker det, og de vil måske made Dem, hvis det er det De ønsker! Den særlig strandbutler kommer med frisk frugt eller eksotiske cocktails, hvis De hejser et lille, rødt flag!

Det er skægt at flere steder på Mauritius kaldes for barfodsparadis, for nogle steder på øen bør De passe på med at gå på bare tæer! De risikerer nemlig, at få nogle skægge venner med hjem! Visse steder findes der både hageorm (tarmsnylter) og trådorm (strongyloidiasis)! Ormene borer sig gennem fodsålen, gnaver sig op gennem benet, bider sig fast i indvoldene og fortsætter med at suge blod, ja, de kan faktisk blive på størrelse med en støvsugerslange! Symptomerne er mavesmerte og anæmi, men bare rolig, de er nemme nok at behandle!

En kort sejltur væk ligger golfbanen (18 huller), der er designet af Bernhard Langer, der også er meget kendt, den er flere gange prisbelønnet som en af verdens bedste baner!

Kulinarisk set er Le Touessrok også fashionabel! Der er syv forskellige restauranter på den lille ø! Hovedrestauranten Three-Nine-Eight præsenterer sig selv som intet mindre end et kulinarisk teater med otte forskellige showkøkkener! Det skriver de i hvert fald på deres hjemmeside, men hvor skulle jeg vide det fra, jeg har sgu da aldrig været på Mauritius; jeg er fra Brønshøj!

Der er med andre ord ingen grund til at forlade området! Bugten Trou d’Eau Douce Bay er ellers også smuk, og seværdighederne i området inkluderer en botanisk have, et sukkerrørsmuseum, et festligt vandland og interessante geologiske fænomener!

På Mauritius skal De være opmærksom på sygdommen med det kønne navn, Mauritius Rose! Det er en ondartet kønssygdom! Mauritius er ikke just et tolerant samfund, og prostitution ret sjælden! Men der ER unge piger, som vælger at supplere familiens indkomst med noget, der minder om det, og de kan forekomme lovligt gæstfrie på diskotekerne! Det uofficielle Red Light District er Pointe aux Sables, som De naturligvis tilskyndes på det skrappeste til at undgå!

Le Teoussrok er ikke billigt, men sandsynligvis et af de mest tjekkede og romantiske steder på hele jordkloden! På de stjerneklare nætter kan De risikere at alt går op i en højere enhed og at De pludselig står med magien mellem hænderne, med en syv-stjernet lykke på verdens eneste syv-stjernede hotel!

Etiketter:

2 Comments:

Blogger frederik said...

Den er også dejlig at læse. Desværre er mine evner som literaturkritiker begrænsede, så jeg holder mig til blot at give udtryk for min glæde ved at læse den.

4:47 PM  
Anonymous Le Touessrok said...

Thanks for the post. You've given me quite a lot of ideas for a holiday.

Le Touessrok Resort

5:35 AM  

Send en kommentar

<< Home