mandag, juni 29, 2009

Lektørudtalelse: Caritas' hemmelighed


Jeg har netop modtaget lektørudtalelse på min nye børnebog, "Caritas' hemmelighed - På jagt gennem historien" (Phabel, 2009). Udtalelsen er vigtig for bibliotekernes indkøb og ser rigtig god ud (bortset fra at den nok godt kunne have brugt en sproglig gennemlæsning, fx efter stammeri). Her er et udsnit:

"En spændende roman og tidsrejse i København, kontant og spændende læsning for børn fra 10 år, også egnet til oplæsning for børn fra 8 år, fx i indskolingen.
En lille overskuelig roman om en dreng på besøg hos bedstefar i det indre København. Spøger det? Eller er der en anden forklaring på det grædende barn og kvinden der efterlader våde spor. En tidsrejse via syv stykker magisk kridt og en tvle bringer os tilbage til Christian 4.s kroning og til et lille møde med H. C. Andersen i 1840, og mysteriet, som rummer en barsk og bestialsk sag, løses. Bedstefar tager også sit barnebarn med til 1968, da han mødte mormor. Der er også en barsk sidehistorie om bedstefars overbo, der tager med tilbage i fortiden og stjæler, og får fortidens meget barske straf. Bogens sprog er kontant, velfungerende og tidstypisk. En række stregtegninger i en gammeldags og præcis stil passer meget godt til tekstens beskrivelser. Bagerst er et par sider om forfatterens arbejde med bogen, fx hvad er faktuelt?, og hvad er digt? Fin forside og lidt for lang, men dækkende bagsidetekst passer til bogens indhold.
Vi har bøger om tidsrejser, som fx bøgerne om Ziggy og Erik Menneskesøn, men her kommer vi mere rundt i flere forskellige tider, og bogen får antydet noget om forskellige livsvilkår til forskellige tider.
Samlet konklusion: Fin, kontant og vellykket roman for målgruppen. Bogens historie fortælles effektivt og underholdende, men efterlader også plads til eftertanke. En bog som denne kan motivere til interesse for historien og dialog om fx gamle dages levevilkår mod vores idag."


Bogen kan erhverves fx her. Bogen er tidligere blevet sammenlignet med Dan Brown for børn og med Sofies Verden, men jeg er særligt stolt af sammenligningen med Erik Menneskesøn.
Og især bliver jeg stolt over udsagnet om at en bog som denne kan motivere til interesse for historien hos de unge mennesker. Giv den i gave til alle du kender omkring de ti år, som gerne skulle interessere sig for historien!

3 Comments:

Blogger Dorthe Chakravarty said...

Flot kommentar. Tillykke! Og for øvrigt tak for din mail om programmet.

5:50 PM  
Blogger Dorthe Chakravarty said...

Åh Thomas, nu glemte jeg at skrive det vigtige, at vi (mig + sønner) er glade for en bog, der har drenge i hovedrollen. Der er alt for mange pigehelte på boghylderne, og det er lidt en nitte på drengeværelset.

8:50 PM  
Blogger Thomas Oldrup said...

Tak, Dorthe, ja du har helt ret. Drenge er forbavsende konservative med den slags. Pigelæsere kan nemmere læse en bog med en dreng som hovedpersonen. Det modsatte er utænkeligt.

8:57 AM  

Send en kommentar

<< Home